Sinterklaas is in Tinte aangekomen!

Zaterdagmiddag 19 november was het zover. Sinterklaas en zijn pieten kwamen aan bij de Molik in Tinte met een tractor, boerenkar en daarachter nog een mega grote taart. De pieten hadden er zeker wat moois van gebakken, maar waren wel in paniek, want bakpiet was zoek! De kinderen moesten 4x roepen en ja hoor, toen kwam hij uit de taart tevoorschijn, helemaal onder de bloem.

Na het welkom van de burgemeester vervolgden Sinterklaas en de pieten hun weg vanaf de Molik naar Ons Tintestein voor het Sinterklaasfeest. Iedereen liep in een lange stoet mee en Sinterklaas genoot van de optocht met zoveel kinderen door het dorp heen. Eénmaal binnen werd de burgemeester door de pieten ‘verrast’ met een taart, omdat het zijn laatste keer als burgemeester was.

Voor de kinderen was er de hele middag van alles te doen. Zoals altijd was er de Meet & Greet met Sinterklaas. De kinderen konden hun tekening afgeven, iets aan hem vertellen, hem een handje geven, een liedje zingen of met hem en de pieten op de foto. Verder kregen alle kinderen een keukenschort en koksmuts om te versieren, zelfs met een handtekening van Sinterklaas of piet. Ook konden de kinderen aan de slag met hulp van de pieten om zelf te bakken en te versieren.

Toen iedereen klaar was, gingen we nog even met z’n allen naar buiten om te spelen, rennen en dansen. Rond 16:00 uur was het feest afgelopen en na een korte hapering van de tractor vertrokken Sint en de pieten weer. Alle kinderen gingen met hun versierde schort, muts en baksel, chocoladeletter en heerlijke mandarijn voldaan naar huis. Sinterklaas heeft weer genoten van een super leuk feest en hoopt tot volgende jaar!

 

Foto’s door: Maarten Kruik – Kruik-it en diverse vrijwilligers

Mocht er een foto tussen zitten die je liever van onze site wilt? Stuur dan een berichtje dan halen we de foto weg!