Theaterspektakel Tintestein

UPDATE FEBRUARI 2018

De aankomende feestelijke opening van Tintestein wordt een jaartje uitgesteld.
Er waren meerdere vertragende factoren afgelopen maanden onder andere de asbestverwijdering welke roet in het eten gooide.
Stichting Ons Tintestein zal op 26 mei een gezellige barbecue organiseren en het productieteam “Openingsspektakel” gaat door met haar voorbereidingen.
Deze maanden bezoeken zij alle betrokken verenigingen om hun plannen te delen zodat ieder zich een beeld kan vormen.

Wij zullen u op de hoogte houden van de ontwikkelingen.
Heeft u vragen, dan kunt u deze mailen naar musical@tintestein.nl
TINTESTEIN OPENT IN 2018 MET THEATERSPEKTAKEL.

In Tinte wordt hard gewerkt aan de verbouwing van het voormalig schoolgebouw Tintestein tot een verenigingsgebouw. Het is een prachtig voorbeeld hoe een burgerinitiatief in goede samenwerking met de gemeente tot een mooi resultaat kan leiden. Naar verwachting wordt het gebouw in het voorjaar van 2018 opgeleverd. De Stichting Ons Tintestein wil dat bijzondere moment niet ongemerkt voorbij laten gaan en organiseert ter gelegenheid van de opening een bijzonder Theaterspektakel.

Een theaterspektakel is, zoals de naam al verraad, een avondvullende theatershow met spel, zang en dans dat gespeeld wordt inwoners van Tinte en omgeving. Schrijver en regisseur Jan Koning werkt momenteel hard aan het script dat speciaal voor Tintestein wordt geschreven. “Het is elke keer weer prachtig om te ervaren hoeveel energie en saamhorigheid er in een dorp ontstaat als je met een project als dit werkt”, aldus Koning, “En als ik zie hoeveel enthousiasme er nu al bij de organisatie is beloofd dat veel goeds”. Het is de bedoeling dat het theaterspektakel wordt opgevoerd op 25 & 26 Mei 2018.

Het bestuur van de stichting Ons Tintestein roept inwoners van Tinte en omgeving op om zich vanaf nu aan te melden voor deelname aan dit unieke spektakel. In eerste plaats gaat het daarbij natuurlijk om mensen die graag willen meespelen in het spektakel. Ervaring is daarbij geen eis; enthousiasme en de bereidheid om tussen Januari en Mei 2018 op maandag en donderdagavond te repeteren wel. Iedereen die zich aanmeldt doet mee beloofd de organisatie. Er wordt wel vooraf door de regisseur een ‘auditie’ gedaan, maar die is uitsluitend bedoeld om beeld te krijgen bij de deelnemers en om tot een juiste rollenverdeling te komen. De minimum leeftijd voor deelname is 16 jaar.

Naast mensen die graag op het podium willen schitteren zoekt de organisatie ook vrijwilligers die de helpende hand willen bieden in de organisatie en ‘backstage’. Denk bijvoorbeeld aan mensen die zorgen voor het decor, rekwisieten etcetra.

Lijkt het je leuk om op welke manier ook mee te werken aan dit unieke theaterspektakel meldt je dan direct aan via musical@tintestein.nl.